017-9385435
Select Page
Kambing Perap BBQ – Harga 2019

Kambing Perap BBQ – Harga 2019

Kambing perap untuk peminat kambing bakar BBQ. Mudah, cepat & lazat.

Kepada peminat daging kambing terutama daging bakar, anda harus dapatkan produk dari kami. Boleh dapatkan harga dan contact no. di bawah.

Tengah cari kambing perap frozen?

Malas nak makan kat luar sebab mahal?

Dah la mahal..kuantiti pun tak banyak mana..

Atau nak buat BBQ,Camping,kenduri, majlis @ Makan malam?

Nak makan kambing bakar/grill sekarang mudah dan senang…

Tak perlu nak beli kambing seekor dan golek-golek, leceh dan agak costly…

Itu antara masalah rata-rata kambing lover..

Namun usah risau, Kami ada!

Sekarang tak perlu susah-susah lagi, kami sudah selesaikan masalah anda!!

Sepantas 10 minit dah boleh makan tau!

Dah makan sampai puas bila-bila masa!

Siapa Kami?

Kami merupakan pengusaha kambing perap frozen.

Menerima tempahan kecil mahu pun yang besar bagi majlis atau acara.

Kenapa Perlu Pilih Kambing Perap Kami?

  • Premium Lamb Shoulder NZ yang sangat lembut & kurang bau hamis
  • 15 jenis rempah istimewa
  • Bahan-bahan yang berkualiti demi menjaga kualiti produk.
  • Produk Muslim (Halal)
  • Mudah, cepat & Lazat 

Antara koleksi gambar dari hasil kambing perap bbq

Sesuai untuk upacara-upacara majlis, kenduri, camping atau barbeque events.

Apa Kata Pelanggan?

Harga?

1 kg – RM 50.00 rm 45.00

Kos penghantaran mengikut jarak

(Hubungi kami untuk mengetahui kos penghantaran ke tempat anda, atau mana2 point yang perlu dihantar)

Tempahan / Pertanyaan

Sila Whats App ke 017-938 5435

Sila Whats App ke 017-938 5435

Sila Whats App ke 017-9385435

 

Atau klik butang di bawah untuk direct wasap (tak perlu save no. fon kami)

Sekarang, kambing bakar menjadi kegemaran semua. Kita boleh melihat banyaknya hidangan ini dijual di gerai2, pasar malam mahu pun restoren telah membuka menu berasaskan kambing bakar.

Dah sudah tentulah harga sedikit mahal kerana sudah pun di bakar siap- siap dan di hidangkan bersama sos.

Namun sekarang kita boleh menikmati nya juga di rumah dengan kos yang lebih terutama kepada peminta kambing bakar.

Jangan lupa dapatkan stok kambing perap bbq anda segera.

Sambal tempoyak ikan bilis petai online – harga 2019

Sambal tempoyak ikan bilis petai online – harga 2019

Tempoyak yang dibuat dari isi durian sememangya terkenal di negeri Pahang dan Perak. Di negeri Pahang, masakan yang di gemari menggunakan tempoyak seperti ikan patin masak tempoyak dan pais. Namun juga dibuat sambal tempoyak sebagai hidangan penambah selera dengan rasa masam, manis pedas.

Jika anda sedang mencari sambal ini secara online, boleh teruskan bacaan di bawah.

Sedang mencari sambal tempoyak?

Rindukan rasa masam manisnya?

Untuk hidangan penambah selera?

Bekalan pergi travel?

Jangan risau, kami ada, kami dah sediakan untuk pelanggan seperti anda & boleh dapatkan disini.

Kami menyediakan sambal yang siap di masak dan dibotolkan, boleh terus makan.

Bukan 1, malah 3 pilihan sambal untuk anda.

3 Pilihan Sambal 

Bilis Tempoyak (Original)

Bilis Tempoyak Petai

Bilis Tempoyak Jering

Kenapa Pilih Sambal Kami

  • Diperbuat dari durian(tempoyak), ikan bilis sampailah ke petai semuanya berkualiti dan fresh.

  • ‘Homemade’ rasa seperti masakan ibu

  • Penambah selera – pedas dan sedap

  • Packaging kemas/hygenic, boleh bawak travel

  • Banyak pilihan – Resepi original, petai & jering

Bahan Mentah Segar

Petai

Jering Semai

Cili

Hidangan Penambah Selera

Sedap dimakan walau hanya dengan nasi

Selain dengan nasi, juga boleh di makan terus bersama roti

Apa Kata Pelanggan?

Harga?

Tempoyak Bilis (Original)

(200 gram)

rm 20.00

Tempoyak Bilis Petai

(200 gram)

rm 22.00

Tempoyak Bilis Jering

(200 gram)

rm 22.00

Postage (Semenanjung)

rm   8.00 => 1 botol

rm 10.00 => 2 botol

rm 12.00 => 3 botol

Postage (Sabah & Sarawak)

rm 12.00 => 1 botol

rm 14.00 => 2 botol

rm 16.00 => 3 botol

COD Sekitar Shah Alam

Pertanyaan/Pembelian

Wasap ke +60179385435

Wasap ke +60179385435

Wasap ke +60179385435

Atau Direct Wasap (Tak perlu save no.fon kami)

Ramai yang telah mencuba, dan beri respon positif, rugi anda tak cuba!

Dapatkan stok anda disini! dapatkan cepat sebelum habis!!

Jangan lupa untuk mencuba sambal tempoyak keluaran kami.

Akhir kata, Sambal dan tekak melayu berpisah tiada!

Daging salai cod KL/Lembah Klang – Kami pembekal/penjual

Daging salai cod KL/Lembah Klang – Kami pembekal/penjual

Terima kasih kerana mengunjungi halaman ini. Daging salai atau ‘smoked meat‘ adalah kaedah yang di amalkan semenjak dahulu sebagai salah satu teknik penyediaan daging / ikan untuk tahan lama bagi tujuan penyimpanan.

Tujuan menyalai adalah untuk mengawet supaya tidak cepat rosak. Ianya terkenal di kalangan masyarakat negeri sembilan yang suka kepada ‘Masak lemak cili api’. Sekarang, produk ini pun di komersial dan mudah untuk anda dapati.

Anda boleh teruskan pembacaan di bawah untuk melihat produk ini.

Sedang mencari daging salai untuk masak lemak cili api ?

Daging lembut & rasa smoky (asap)

Siap potong nipis-nipis, tinggal nak masak je..

Cari lauk masakan untuk events / rumah terbuka / kenduri?

Untuk tuan2/puan2 di atas..Kami ada jual secara online..

Kelebihan Daging Salai Kami

  • Di salai secara tradisional
  • Sesuai, sedap dan lazat dibuat masak lemak cili api. Juga boleh dicicah dengan air asam.
  • Daging yang lembut & dipotong agak nipis (senang terus masak je)

Nak buat masak cili api sedap, lagi nak masak ape ya?

Biasanya dibuat masak lemak cili api. Namun ada boleh pelbagaikan masakan anda menggunakan daging ini.

Selain dari masak lemak, anda juga boleh buat daging cicah air asam. Pun sedap! maklumlah daging lembut dan beraroma!

Apa kata pelanggan kami

Proses Penyediaan Daging

Daging sedang disalai di atas dapur khas

Daging yang siap disalai akan di potong untuk proses pembungkusan.

Daging yang siap di potong dan sedia untuk di poskan kepada pelangan.

Anda Order, Kami hantar kepada anda!

Harga?

Daging pek 250gram

RM20 rm18

Postage bermula rm10 (mengikut berat)

COD sekitar KL & Selangor (Sila maklumkan lokasi anda untuk mengetahui kos penghantaran)

Untuk Tempahan / Pertanyaan

Sms / WhatApps 017-938 5435

Sms / WhatApps 017-938 5435

Sms / WhatApps 017-9385435

Atau tekan link di bawah untuk direct WhatApps (tak perlu save no)

Hidangan tradisional ini kini menjadi kegemaran ramai, bahkan sebagai juadah makan tengah utama bagi sesetengah restoren.

Resepi Daging Salai letopss Ibu… Mudah jek…

1 Cili padi + halia sikit je = blender (ikut pedas memasing, lagi pedas makin terangkat)
2. Serai 2 batang
4. Rebung/belimbing buluh/sawi asin/nangka @pisang muda/ kentang
5. Asam keping 2 kepingg ( kalau masuk belimbing@sawi asin tak payah masuk asam keping)
6. Santan (asing cair dan pekat)
7. 1 bungkus daging salai letopss ibu

**masukkan bahan blender dalam periuk (buka api kecil) + kunyit serbuk sesikit + asam keping (jika perlu) + juga serai dan daging biarkan sehingga air kering..

**masukkan santan cair + kentang/rebung/sawi asin/nangka@pisang muda didihkan sehingga daging lembut (daging ni cepat lembut)..

**masukkan santan pekat + perasa (garam+ajinomoto) tunggu terbit minyak selesai masak..

Jangan lupa untuk mencuba daging salai ini ya.
Sambal hitam pahang original – COD Gombak/Selayang/Batu Caves/Shamelin

Sambal hitam pahang original – COD Gombak/Selayang/Batu Caves/Shamelin

Sambal hitam pahang merupakan hidangan tradisi istimewa masyarakat pahang terutama di kawasan kuala lipis, raub dan jerantut. Ia merupakan menu wajib dalam hidangan masyarakat di sini.

Ianya salah satu menu yang unik selain dari yang kita selalu dengar iaitu hidangan gulai tempoyak ikan patin, dan yang jarang kita dengar iaitu masak asam rong yang di perbuat dari biji getah.

Namun untuk membuat sambal ini tidak lah mudah dan memakan masa.

Anda Selalu Dengar Pasal Sambal Hitam Pahang ni..Tapi Tak Pernah Rase?

Pernah Google Resepi. Tapi Tak Senang Nak Buat Kan?

Mencari2 Sambal Hitam Original Pahang yang di katakan sedap tu?

Haaa usah risau..anda boleh dapatkan di sini..sambal hitam pahang original.

Apa Yang Best Pasal Sambal Ni?

  • Penambah selera..rase masam2, pedas, masin..kene laa dengan tekak kita ni..hehe
  • Tahan lama (sesuai untuk di bawa ke mana atau travel)
  • Enak di makan bersama nasi putih, lempeng dan pulut.
  • Packaging dalam plastik 100gram – kecil molek, mudah bawa & ringan (nak pos pun senang!)

Ramai ke yang suka sambal hitam ni?

Bahan-Bahan Untuk Membuat Sambal ni

  • Buah Belimbing Buluh..sudah semestinya..(Bahan utama)
  • Ikan Bilis
  • Cili Padi
  • Bawang Merah

Persediaan Memasak

Belimbing buluh yang telah di bersihkan di rebus dalam periuk sehingga kecut.(lebih kurang 5 jam)

Ikan bilis, bawang merah dan cili padi di tumbuk/kisar

Belimbing yang siap di rebus juga di tumbuk.

Cara Memasak Sambal Hitam

  1. Tumis hirisan bawang merah dalam minyak yang telah di panaskan.
  2. Masukkan bahan yang telah di kisar satu persatu
  3. Kacau perlahan2 sehingga separuh garing.
  4. Kemudian masuk bahan perasa iaitu gula dan garam
  5. Teruskan mengacau sehingga berwarna hitam. SIAPPP!!

Hmmm Nak Kena Cari Belimbing Buluh..Nak Masak Lagi..leceh kan..Takpe2..Kami ada..

Berapa Harga Sambal Ni?

Pek 100 gram – rm9.00

Pek 500 gram – RM45.00 rm35.00

Pek (1 kg) rm55.00 

Nak Cuba Sambal Sedap Ni? Hubungi:-

Pertanyaan / Pembelian

Sms/Whatsapp Sambal ke 017-323 6441

Sms/Whatsapp Sambal ke 017-323 6441

Sms/Whatsapp Sambal ke 017-323 6441

 

Atau klik link di bawah untuk direct wasap (tak perlu save no.)

Jangan lupa cuba sambal hitam pahang original Kuala Lipis ni ye..