Select Page
Pekasam Daging harga rm 10.00 satu pek – COD area Gombak / Selayang / Batu Caves

Pekasam Daging harga rm 10.00 satu pek – COD area Gombak / Selayang / Batu Caves

Pekasam Daging (130 gram) – RM 15.00 rm 10.00

Pekasam Telur Sotong (200 gram) – RM 20.00 rm 15.00

COD Gombak / Selayang / Batu Caves.

pekasam-daging-produk
Pekasam-daging-telur-sotong

Anda mencari Pekasam Daging?

Original dari Utara (Kedah)

Ada juga Pekasam Telur Sotong

Soalan Selalu di tanya (FAQ’s)

1) Boleh makan terus ke?

Kena masak dulu..tumis dulu pekasam tu..pastu tambah bawang @ cili api..nak tambah sayur pun boleh.

2) COD area mana?

Gombak / Selayang / Batu Caves. Untuk area Kuala Lumpur boleh wasap kami dahulu. Kos delivery mengikut jarak.

3) Masak macam mana?

(Ikut selera masing masing nak tambah apa). Tumis dulu pekasam tu..pastu tambah bawang @ cili api..nak tambah sayur pun boleh

Tahukah Anda?

𝙋𝙚𝙠𝙖𝙨𝙖𝙢 adalah sejenis makanan peram tradisi yang terkenal dan tahan lama di Malaysia.

Pekasam amat 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 di negeri-negeri utara dan pantai timur Semenanjung Malaysia.

Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan 𝗴𝗮𝗿𝗮𝗺 (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam yang mampu bertahan lebih lama (antara 6 – 1000 tahun).

Daging yang telah diperap dengan garam itu kemudiannya akan disalut dengan serbuk beras yang telah di goreng dan dikisar sebelum diteruskan diperap lagi selama lebih kurang dua minggu.

Daging yang telah siap menjalani kesemua proses tersebut sedia untuk dihidangkan. Goreng bersama cili & bawang, memang umphhh😋

Nak cuba 𝙋𝙚𝙠𝙖𝙨𝙖𝙢 𝙏𝙤𝙠 𝙔𝙖𝙝? onzzzz..

Ada orang tak kenal pun pekasam atau Tak pernah dengar pun nama pekasam. Ada jugak yang pernah dengar, tapi tak pernah cuba. Takut tak sedap dan tak kena dengan selera.

Tapi majoriti yang dah cuba #pekasamdagingtokyah nie, akan repeat dan order berkali kali. Bukan 1 paket, tapi berpaket² sekali ambil.

Haaa, nak kata tak power lagi penangan pekasam nie? Cuba laa dulu gaiss, baru kita sembang 😋

Apa kata pelanggan kami

pekasam-daging-testimoni-1
pekasam-daging-testimoni-2
pekasam-daging-testimoni-3

Tempahan / Pertanyaan

Call / Wasap 017-938 5435

Call / Wasap 017-938 5435

Call / Wasap 017-938 5435

Jangan lupa dapatkan Pekasam Daging dan Pekasam Telur Sotong di sini.

Patin tempoyak Temerloh – Tempahan KL / Selangor

Patin tempoyak Temerloh – Tempahan KL / Selangor

Perhatian! kepada penggemar masakan patin tempoyak original pahang !

Anda Sedang Mencari Ikan Patin Masak Tempoyak?

Ikan Patin dari Temerloh (Sungai Pahang)

Nak makan dengan famili/mengidam/majlis kenduri?

Anda Order, Kami masak & Hantar

Kepada penggemar atau sedang mencari hidangan ini, jangan risau. kami ada!

Siapa Kami?

Pengusaha makanan  terutama masakan ‘ikan patin masak tempoyak’

Kami sedia menerima tempahan  bagi majlis-majlis anda.

Harga

  • Minima order 5 set sekali order.
  • Caj penghantaran mengikut kawasan.

 

1) Gulai patin tempoyak

1) rm10 (ala cart)
2) rm12 (set) + (nasi+sambal belacan+ulam)

2) Pais Patin (Patin bakar tempoyak) 

1) rm13 (ala cart)
2) rm15 (set) (nasi+sambal belacan+ulam)

Kenapa perlu tempah dari kami?

  • Ikan patin segar dari Temerloh, Pahang
  • Kesedapan terjaga, kuah pekat & fresh
  • Resepi keluarga
  • Sedia menerima tempahan untuk majlis anda

 

Antara Pelanggan Kami

Untuk Pertanyaan / Tempahan

Call/Wasap 019-816 5098

Proses penyediaan hidangan

 

Ikan patin segar

Ikan patin segar dari Temerloh disiang,potong dan di cuci.

Ikan siap proses

Telah siap dibersihkan, dan siap dipotong kepada beberapa bahagian.

Gulai tempoyak sedang dimasak

Ikan yang sedang dimasak. Akan disediakan mengikut tempahan. Lihat warna tempoyak tersebut, kelihatan sangat sedap!

Menyiapkan tempahan

Tempahan pelanggan disiapkan dan sedia untuk dihantar.

Ikan patin masak tempoyak adalah antara hidangan popular dinegeri Pahang terutamanya di Temerloh.

Di Temerloh, hidangan ini sangat popular sehingga menjadi hidangan utama yang dicari jika singgah atau bercuti di daerah itu.

Kesedapan datang dari ikan itu sendiri, yang diternak dalam sangkar Sg. Pahang. Oleh itu, air yang mengalir dan ini membuatkan ikan tidak berbaur hanyir atau terasa lumpur seperti jika diternak dalam kolam.

Sehingga kini, banyak restoren-restoren masakan ini mula dibuka di daerah ini. Ini adalah bagi memenuhi pelanggan dan penggemar yang juga semakain ramai. 

Namun, walau anda tidak berada di Temerloh atau tiada masa untuk ke sana. Ayuh segera dapatkan segera hidangan anda daripada kami. Kami juga menyediakan masakan ini yang akan membuatkan rindu anda akan terubat.

Jangan lupa tempahan hidangan patin tempoyak anda.

Kambing Perap BBQ COD KL/Lembah Klang – Harga rm 45.00 1kg

Kambing Perap BBQ COD KL/Lembah Klang – Harga rm 45.00 1kg

Kambing perap untuk peminat kambing bakar BBQ. Mudah, cepat & lazat.

1 kg – RM 50.00 rm 45.00

COD KL/Lembah Klang

Kepada peminat daging kambing terutama daging bakar, anda harus dapatkan produk dari kami. Boleh dapatkan harga dan contact no. di bawah.

Tengah cari kambing perap frozen?

Malas nak makan kat luar sebab mahal?

Dah la mahal..kuantiti pun tak banyak mana..

Atau nak buat BBQ, Camping, Kenduri, Majlis @ Makan malam?

Nak makan kambing bakar/grill sekarang mudah dan senang…

Tak perlu nak beli kambing seekor dan golek-golek, leceh dan agak costly…

Itu antara masalah rata-rata kambing lover..

Namun usah risau, Kami ada!

Sekarang tak perlu susah-susah lagi, kami sudah selesaikan masalah anda!!

Sepantas 10 minit dah boleh makan tau!

Dah makan sampai puas bila-bila masa!

kambing-perap-stok-3

Siapa Kami?

Kami merupakan pengusaha kambing perap frozen.

Menerima tempahan kecil mahu pun yang besar bagi majlis atau acara.

Kenapa Perlu Pilih Kambing Perap Kami?

  • Premium Lamb Shoulder NZ yang sangat lembut & kurang bau hamis
  • 15 jenis rempah istimewa
  • Bahan-bahan yang berkualiti demi menjaga kualiti produk.
  • Produk Muslim (Halal)
  • Mudah, cepat & Lazat 

Antara koleksi gambar dari hasil kambing perap bbq

Sesuai untuk upacara-upacara majlis, kenduri, camping atau barbeque events.

Apa Kata Pelanggan?

Harga?

1 kg – RM 50.00 rm 45.00

Kos penghantaran mengikut jarak

(Hubungi kami untuk mengetahui kos penghantaran ke tempat anda, atau mana2 point yang perlu dihantar)

Tempahan / Pertanyaan

Sila Whats App ke +60 11-1014 9159

Sila Whats App ke +60 11-1014 9159

Sila Whats App ke +60 11-1014 9159

 

Atau klik butang di bawah untuk direct wasap (tak perlu save no. fon kami)

Sekarang, kambing bakar menjadi kegemaran semua. Kita boleh melihat banyaknya hidangan ini dijual di gerai2, pasar malam mahu pun restoren telah membuka menu berasaskan kambing bakar.

Dah sudah tentulah harga sedikit mahal kerana sudah pun di bakar siap- siap dan di hidangkan bersama sos.

Namun sekarang kita boleh menikmati nya juga di rumah dengan kos yang lebih terutama kepada peminta kambing bakar.

Jangan lupa dapatkan stok kambing perap bbq anda segera.

Sambal tempoyak ikan bilis petai online – harga 2020

Sambal tempoyak ikan bilis petai online – harga 2020

Tempoyak yang dibuat dari isi durian sememangya terkenal di negeri Pahang dan Perak. Di negeri Pahang, masakan yang di gemari menggunakan tempoyak seperti ikan patin masak tempoyak dan pais. Namun juga dibuat sambal tempoyak sebagai hidangan penambah selera dengan rasa masam, manis pedas.

Jika anda sedang mencari sambal ini secara online, boleh teruskan bacaan di bawah.

Sedang mencari sambal tempoyak?

Rindukan rasa masam manisnya?

Untuk hidangan penambah selera?

Bekalan pergi travel?

Jangan risau, kami ada, kami dah sediakan untuk pelanggan seperti anda & boleh dapatkan disini.

Kami menyediakan sambal yang siap di masak dan dibotolkan, boleh terus makan.

Bukan 1, malah 3 pilihan sambal untuk anda.

3 Pilihan Sambal 

Bilis Tempoyak (Original)

Bilis Tempoyak Petai

Bilis Tempoyak Jering

Kenapa Pilih Sambal Kami

  • Diperbuat dari durian(tempoyak), ikan bilis sampailah ke petai semuanya berkualiti dan fresh.

  • ‘Homemade’ rasa seperti masakan ibu

  • Penambah selera – pedas dan sedap

  • Packaging kemas/hygenic, boleh bawak travel

  • Banyak pilihan – Resepi original, petai & jering

Bahan Mentah Segar

Petai

Jering Semai

Cili

Hidangan Penambah Selera

Sedap dimakan walau hanya dengan nasi

Selain dengan nasi, juga boleh di makan terus bersama roti

Apa Kata Pelanggan?

Harga?

Tempoyak Bilis (Original)

(200 gram)

rm 20.00

Tempoyak Bilis Petai

(200 gram)

rm 22.00

Tempoyak Bilis Jering

(200 gram)

rm 22.00

Postage (Semenanjung)

rm   8.00 => 1 botol

rm 10.00 => 2 botol

rm 12.00 => 3 botol

Postage (Sabah & Sarawak)

rm 12.00 => 1 botol

rm 14.00 => 2 botol

rm 16.00 => 3 botol

COD Sekitar Shah Alam

Pertanyaan/Pembelian

Wasap ke +60179385435

Wasap ke +60179385435

Wasap ke +60179385435

Atau Direct Wasap (Tak perlu save no.fon kami)

Ramai yang telah mencuba, dan beri respon positif, rugi anda tak cuba!

Dapatkan stok anda disini! dapatkan cepat sebelum habis!!

Jangan lupa untuk mencuba sambal tempoyak keluaran kami.

Akhir kata, Sambal dan tekak melayu berpisah tiada!

Daging salai harga rm 18.00 satu pek – COD KL/Lembah Klang

Daging salai harga rm 18.00 satu pek – COD KL/Lembah Klang

Daging Salai (250gram) – RM20 rm18.00

COD sekitar KL / Lembah Klang

Daging-salai-pek-250g

Sedang mencari daging salai untuk masak lemak cili api ?

Daging lembut & rasa smoky (asap)

Siap potong nipis-nipis, tinggal nak masak je..

Cari lauk masakan untuk events / rumah terbuka / kenduri?

Soalan Yang Selalu Di Tanya (F.A.Q’S)

1) COD area mana?

Kami hantar area Kuala Lumpur dan Lembah Klang.

2) 1 pek (250g) berapa orang boleh makan?

4-6 orang boleh makan

3) Masa delivery?

Hampir setiap hari. Beritahu kami masa anda.

4) Bayaran Cash @ Transfer?

Dua2 boleh. Samada nak bayar cash masa terima @ kami bagi no. Acc untuk anda transfer.

5) Kalau self pick-up di mana?

Ampang, Taman Kosas

6) Daging boleh terus masuk gulai ke?

Ya, Kalau nak basuh, cuma lalukan saje air, tak basuh pun tak apa). daging dah siap salai & hiris nipis-nipis,

7) Ready Stock ke?

Ya, ready stock (frozen). Hubungi kami dan kami hantarkan kepada anda secepat mungkin.

8) Daging tak perlu rebus kan , terus masak ?

Ya, terus masak tak perlu basuh sebab dah siap semua…daging dah bergaram jadi bila  masak agak-agak untuk tambah garam.

9) Kena simpan beku ke??

Ya. Kena simpan bahagian sejuk beku (freezer)

10) Boleh masak apa daging salai ni?

  • Masak Lemak Cili Api, pucuk ubi, kentang, rebung, mangga, belimbing, sayur asin, Jering tua, Nangka muda, Pisang muda, Cendawan kukur
  • Masak Asam Pedas
  • Sayur asin
  • Rendang
  • Rencah sayur
  • Nasi Goreng
  • Sambal Petai
  • Black pepper
  • Masak Kicap
  • Cicah Air Asam

Siapa Kami?

Kami adalah penjual daging salai area Kuala Lumpur dan Sekitar dan membuat delivery (COD) kepada pelanggan hampir setiap hari.

daging-salai-pembekal-1-min
daging-salai-pembekal-2-min

Kelebihan Daging Salai Kami

  • Kualiti daging yang lembut (Tidak perlu tunggu lama untuk dimasak)
  • Boleh disimpan lebih dari 3-4 bulan (HARUS WAJIB dibekukan agar aroma kekal segar)
  • Tidak perlu tunggu lama untuk defrost (Teramat mudah dilembutkan)
  • Di bungkus kecil untuk sekali masak.
  • Boleh dimasak dengan apa jenis masakan.

Apa kata pelanggan kami

Harga?

Daging pek 250gram – RM20.00 rm18.00

Postage bermula rm10 (mengikut berat)

COD sekitar KL & Selangor (Sila maklumkan lokasi anda untuk mengetahui kos penghantaran)

Untuk Tempahan / Pertanyaan

Sms / WhatApps 019-447 0688

Sms / WhatApps 019-447 0688

Sms / WhatApps 019-447 0688

Atau tekan link di bawah untuk direct WhatApps (tak perlu save no)

Pek DSLI ni semudah ABC
  1. Beli stok simpan dalam freezer
  2. nak masak keluarkan dari freezer, biarkan defrost dgn sendiri, sekejap jek..
  3. Siapkan bahan masak
  4. Buka pek DSLI (kalau nak basuh, cuma lalukan saje air, xbasuh pun xpe)
  5. masak la ikot cara korang semua… Sekian..
Jangan lupa untuk mencuba daging salai ini ya.