Select Page

Pekasam Daging (130 gram) – RM 15.00 rm 10.00

Pekasam Telur Sotong (200 gram) – RM 20.00 rm 15.00

COD Gombak / Selayang / Batu Caves.

pekasam-daging-produk
Pekasam-daging-telur-sotong

Anda mencari Pekasam Daging?

Original dari Utara (Kedah)

Ada juga Pekasam Telur Sotong

Soalan Selalu di tanya (FAQ’s)

1) Boleh makan terus ke?

Kena masak dulu..tumis dulu pekasam tu..pastu tambah bawang @ cili api..nak tambah sayur pun boleh.

2) COD area mana?

Gombak / Selayang / Batu Caves. Untuk area Kuala Lumpur boleh wasap kami dahulu. Kos delivery mengikut jarak.

3) Masak macam mana?

(Ikut selera masing masing nak tambah apa). Tumis dulu pekasam tu..pastu tambah bawang @ cili api..nak tambah sayur pun boleh

Tahukah Anda?

๐™‹๐™š๐™ ๐™–๐™จ๐™–๐™ข adalah sejenis makanan peram tradisi yang terkenal dan tahan lama di Malaysia.

Pekasam amat ๐—ฝ๐—ผ๐—ฝ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ฟ di negeri-negeri utara dan pantai timur Semenanjung Malaysia.

Ia merupakan satu cara mengekalkan makanan (lazimnya ikan) dengan menggunakan ๐—ด๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—บ (atau asam) yang banyak dan mampu untuk menghasilkan pekasam yang mampu bertahan lebih lama (antara 6 – 1000 tahun).

Daging yang telah diperap dengan garam itu kemudiannya akan disalut dengan serbuk beras yang telah di goreng dan dikisar sebelum diteruskan diperap lagi selama lebih kurang dua minggu.

Daging yang telah siap menjalani kesemua proses tersebut sedia untuk dihidangkan. Goreng bersama cili & bawang, memang umphhh๐Ÿ˜‹

Nak cuba ๐™‹๐™š๐™ ๐™–๐™จ๐™–๐™ข ๐™๐™ค๐™  ๐™”๐™–๐™? onzzzz..

Ada orang tak kenal pun pekasam atau Tak pernah dengar pun nama pekasam. Ada jugak yang pernah dengar, tapi tak pernah cuba. Takut tak sedap dan tak kena dengan selera.

Tapi majoriti yang dah cuba #pekasamdagingtokyah nie, akan repeat dan order berkali kali. Bukan 1 paket, tapi berpaketยฒ sekali ambil.

Haaa, nak kata tak power lagi penangan pekasam nie? Cuba laa dulu gaiss, baru kita sembang ๐Ÿ˜‹

Apa kata pelanggan kami

pekasam-daging-testimoni-1
pekasam-daging-testimoni-2
pekasam-daging-testimoni-3

Tempahan / Pertanyaan

Call / Wasap 017-938 5435

Call / Wasap 017-938 5435

Call / Wasap 017-938 5435

Jangan lupa dapatkan Pekasam Daging dan Pekasam Telur Sotong di sini.